+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

  1. #11
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by nuren View Post
    bmw saye isi petronas euro5 rasenya lebih fuel efficient...ni pengalaman saye jee...
    isi 6 litre diesel blh jalan lebih 2km banding dgn isi euro5 company lain...
    saye pun rase pelik, tanye kwn saye yg expert dlm bidang ni, dia cakap mungkin sebab heating value petronas euro5 lebih tinggi so lebih fuel efficient..
    ohh rupanya boleh heating value tinggi jadi jimat minyak diesel
    i bukan bidang ni tapi apa kawan u cakap tu macam betul jugak
    patutlah boleh jimatkan minyak diesel dengan petronas euro 5 ni

  2. #12
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    nak cari petrol station yg jual euro5 pun dah susah kat sesetengah tempat..
    isi yg dekat punya jee..

  3. #13
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by salamjum View Post
    betul? mungkin cuba lama sikit baru boleh konfirm kan
    kalau mcm 2-3 bulan x cukup untuk kepastian pon
    brand lain camne?
    1 bulan dah dpt tahu..
    dulu pernah cuba petronas euro5 tapi petrol station lebih jauh drpd tempat tinggal saye so saye isi petron euro5 je yg dekat rumah saye

  4. #14
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    mana mana diesel sama je.. Skrg petronas mesra ade member kad yg ade Reward 3x point kan? nampak bagus lah.. member poiunt tu blh tukar petrol lagi.

  5. #15
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    tapi pun kena tengok mane brand punye diesel baik lah.. macam petronas tu tak buruk.. masa cuba Euro5 Petronas kurang rasa engin bising..

  6. #16
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by nuren View Post
    bmw saye isi petronas euro5 rasenya lebih fuel efficient...ni pengalaman saye jee...
    isi 6 litre diesel blh jalan lebih 2km banding dgn isi euro5 company lain...
    saye pun rase pelik, tanye kwn saye yg expert dlm bidang ni, dia cakap mungkin sebab heating value petronas euro5 lebih tinggi so lebih fuel efficient..
    u isi petronas euro5 dah berapa lama? sy cuma ade try isi 2 company punya euro5 jee so x sure mana satu yg lebih fuel efficient..dgr u cakap petronas euro5 lagi fuel efficient, lepas ni sy isi euro5 mereka jee laa

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts