+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 16

Thread: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    9
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    ..as title..
    1.petronas dynamic diesel euro 5
    2. bhp infiniti euro 5 diesel
    3.shell fuel save euro 5
    4. petron turbo diesel euro 5
    5.caltex power diesel euro 5

    so far sy pernah isi petronas and bhp sajee.. petrol stations lain jauh dr rumah sy..
    i isi bhp 1 bulan dan petronas 2 bulan sampai skrg.. tapi sy masih x dpt bandingkan mana satu euro5 lebih fuel efficient..

    sesiapee jee blh share pengalaman isi euro5 kat sinii..
    Last edited by mimamn; 12-18-2017 at 11:44 PM. Reason: ini forum bahasa melayu

  2. #2
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    dah guna 2 hingga 3 bulan dah, masih x dpt bandingkan ke??
    kereta hilux saye isi petron euro 5, performance paling best..

  3. #3
    Just Register
    Join Date
    Jun 2017
    Posts
    3
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    ford ranger aku isi petronas dynamic diesel euro 5 rasenya lebih power banding dgn bhp tapi penggunaan fuel rasenya same jee..

  4. #4
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by yansy View Post
    ford ranger aku isi petronas dynamic diesel euro 5 rasenya lebih power banding dgn bhp tapi penggunaan fuel rasenya same jee..
    dua dua x banyak beza. cuma jenama saja
    petronas ke lain ke i pernah cuba, tak banyak beza
    lagi petronas bukan semua tempat ada euro 5 pun

  5. #5
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by quasar View Post
    dah guna 2 hingga 3 bulan dah, masih x dpt bandingkan ke??
    kereta hilux saye isi petron euro 5, performance paling best..
    betul? mungkin cuba lama sikit baru boleh konfirm kan
    kalau mcm 2-3 bulan x cukup untuk kepastian pon
    brand lain camne?

  6. #6
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    ya,kena cuba skrg 2-3bulan lah.. mane blh nampak effect dlm 1/2 minggu HAHA.. i skrg pump shell je.. sbb ade bonuslink point reward lah Hehe

  7. #7
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    bmw saye isi petronas euro5 rasenya lebih fuel efficient...ni pengalaman saye jee...
    isi 6 litre diesel blh jalan lebih 2km banding dgn isi euro5 company lain...
    saye pun rase pelik, tanye kwn saye yg expert dlm bidang ni, dia cakap mungkin sebab heating value petronas euro5 lebih tinggi so lebih fuel efficient..

  8. #8
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by salamjum View Post
    betul? mungkin cuba lama sikit baru boleh konfirm kan
    kalau mcm 2-3 bulan x cukup untuk kepastian pon
    brand lain camne?
    1 bulan dah dpt konfirm performance euro5..3 bulan dah kira panjang..
    sebelum euro5 ditawarkan, i isi diesel yg low grade sikit..enjine kereta mengeluarkan asap hitam bila start engine...nasib baik lepas isi euro5 kira2 1 bulan, asap x byk macam dulu...kereta i isi petrol station yg dekat rumah i jee (petronas), x sengaja pergi jauh2 isi..

  9. #9
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by victoria View Post
    ya,kena cuba skrg 2-3bulan lah.. mane blh nampak effect dlm 1/2 minggu HAHA.. i skrg pump shell je.. sbb ade bonuslink point reward lah Hehe
    sy masih ingat lagi...hari tu sy isi euro5 petronas 2 minggu je dah dpt rase perubahan kereta audi sy...
    kereta audi sy ni 5 tahun punya kereta, bunyi enjin lebih kuat drpd kwn sy..lepas tu kwn sy cakap dia isi petronas punya euro5 so sy pun pergi try isi...2 minggu kemudian bunyi enjin kereta dah dikurangkan..kwn sy cakap CN petronas euro5 lebih tinggi banding company yg lain so blh mengurangkan bunyi enjin kereta dgn lebih cekap

  10. #10
    Just Register
    Join Date
    Dec 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: which euro5 is the best for bmw e60 m5??

    Quote Originally Posted by busieny View Post
    1 bulan dah dpt konfirm performance euro5..3 bulan dah kira panjang..
    sebelum euro5 ditawarkan, i isi diesel yg low grade sikit..enjine kereta mengeluarkan asap hitam bila start engine...nasib baik lepas isi euro5 kira2 1 bulan, asap x byk macam dulu...kereta i isi petrol station yg dekat rumah i jee (petronas), x sengaja pergi jauh2 isi..
    i pun rasa sama juga. selepas isi euro 5 di petronas dekat ofis saya, bunyi enjin makin kurang
    mungkin betul juga boleh bersihkan enjin. harap berkekalan

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts