+ Reply to Thread
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 30

Thread: Celcome plan baru First plan?

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Celcome plan baru First plan?

    Ape plan tu skrg famous ni... aba baik plan ni? kwn dah tukar celcome first plan lol..skrg nia harga brp? ade yg unlimited call tak?
    Last edited by Meracle; 11-08-2016 at 05:23 PM.

  2. #2
    Junior Member Hussein1994's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    6
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Ada beberapa harga untuk pelan yang beza tier dia. Terendah itu RM80, tertinggi tu RM150. Ada panggilan percuma bagi semua pelan ini

  3. #3
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Wow ada panggilan percuma ke? Macam mana dgn sms? Percuma pula?

  4. #4
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Digi,Maxis,Umobile pun ada unlimited calls!
    Celcom first plan ni mahal la!compare paling murah pum RM80!
    Umobile pun paling murah RM28 tau x??????
    ape la yang best sgt pasal First Gold ni ntah...!

  5. #5
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    semua telco pun ade unlimited calls la!
    aku rase mahal la First Gold ni!lagi pun bukan boleh carry foward data pun!
    Umobile lagi murah!

  6. #6
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by Meracle View Post
    Ape plan tu skrg famous ni... aba baik plan ni? kwn dah tukar celcome first plan lol..skrg nia harga brp? ade yg unlimited call tak?
    Ada tiga jenis pelan yang dipromosikan oleh Celcom sekarang. Pertamanya First Gold-- 20GB yang bernilai RM80. Keduanya First Gold Plus-- 40Gb yang bernilai RM98. Ketiganya First Platinum-- 60Gb yang bernilai RM150. Semuanya amat berbaloi kerana bagi banyak data dengan harga yang rendah

  7. #7
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by PuanHamiddah View Post
    Wow ada panggilan percuma ke? Macam mana dgn sms? Percuma pula?
    Ya, Hamiddah. Semua pelan-pelan ini ada panggilan percuma, jika awaklah pengguna First Platinum, awak ada sms percuma juga, berbaloi sgt.

  8. #8
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Selain dgn panggilan dan sms percuma, pengguna pelan-pelan celcom ini juga boleh guna social apps dgn data percuma!

  9. #9
    Just Register janna's Avatar
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    rasenye Celcom dah x de SMS free kan?dorang mesti tukar dengan data...tu yg begande2 data tu...tapi x gune gak kalau x boleh habiskan...dah la nak SMS kene 20sen charge!pape ntah Celcom ni!Digi ade SMS free..!

  10. #10
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by Hussein1994 View Post
    Ada beberapa harga untuk pelan yang beza tier dia. Terendah itu RM80, tertinggi tu RM150. Ada panggilan percuma bagi semua pelan ini
    yg rendah tu Celcome first blue RM45,tapi tak de unlimited call/sms lah.. RM80+ baru ade .. tapi bagi murid2 rm45 dah cukup lah

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts