+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 30

Thread: Celcome plan baru First plan?

  1. #11
    Junior Member
    Join Date
    Oct 2016
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    tapi skrg org tak pakai sms lah.. smua whatsap/wechat.. so i rasa sms tu memang tak payah.. walaupun celcome charge 20sen/sms

  2. #12
    Just Register Syaqim's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by PuanHamiddah View Post
    Wow ada panggilan percuma ke? Macam mana dgn sms? Percuma pula?
    ya, bagi celcom first gold plan dn first gold plus plan hanya ade unlimited call saja, tapi bagi celcom first platinum plan bukan saja ada unlimited call dn juga unlimited sms. Bermula dari harga RM80, u blh menikmati sekurangnya 20GB data

  3. #13
    Junior Member AzminRamlan's Avatar
    Join Date
    Jul 2016
    Posts
    7
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Walaupun celcom keluar byk plan yg sgt berbaloi dn ade byk manfaat, tapi RM80 masih mahal bagi pelajar yg tak ade kemampuan. Haraplah celcom blh keluar satu plan yg ade byk data tapi ade harga pelajar.

  4. #14
    Member heppu's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    15
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Sekarang lagi la celcom dah keluar dgn plan yg paling latest n murah gile bagi aku
    ade 3 plan baru skrg.. first gold, first gold plus dgn first platinum.. GB pun byk jugak dia bagi..

  5. #15
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    TS, kenapa xnk prepaid? kan prepaid lebih murah drpd postpaid? postpaid mahal sgt, byk org xleh afford, seperti aku. aku pakai prepaid skrg, xde ape2 masalah pun.

  6. #16
    Just Register
    Join Date
    Nov 2016
    Posts
    2
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by melindaapang View Post
    TS, kenapa xnk prepaid? kan prepaid lebih murah drpd postpaid? postpaid mahal sgt, byk org xleh afford, seperti aku. aku pakai prepaid skrg, xde ape2 masalah pun.
    Betul. Bila ada duit topap, bila takda duit takpayah topap. Senang. Hahahaha.
    Tapi tuu la slack dia, banyak kali topap, banyak kali kuar duit gak. Hahahha

  7. #17
    Member milooaiss's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    hahha..bnayak orang bermiant dengan celcom plan ni. tapi sy rasa line dia mesti jadi lambat sebab terlalu banyak orang guna plan dia

  8. #18
    Member johnweak's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by milooaiss View Post
    hahha..bnayak orang bermiant dengan celcom plan ni. tapi sy rasa line dia mesti jadi lambat sebab terlalu banyak orang guna plan dia
    ye ke slow? knp aku pakai hampir 9 tahun kot relax je x de line lembab ke ape ke
    cume ade hari2 dia yg problem tapi kejap je pun.. ko x try lagi celcom jgn ckp lembab la ape la

  9. #19
    Member johnweak's Avatar
    Join Date
    Apr 2015
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by utajahhajar View Post
    Betul. Bila ada duit topap, bila takda duit takpayah topap. Senang. Hahahaha.
    Tapi tuu la slack dia, banyak kali topap, banyak kali kuar duit gak. Hahahha
    sebab tu la kalau pakai topup, aku belanja hampir rm 100++ jugak better aku pakai postpaid je.. nasib baik la celcom ade buat promo plan baru dorg so, save siket aku pakai first gold plus rm 98 dapat 40gb tapi ade offer lain2 jugak.. mcm cth aku pakai, aku dapat unlimited calls utk semua network, free yonder music lagi.. kalau sestgh telco, cume dpt unlimited calls kalau sama telco.. rugiiii

  10. #20
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Celcome plan baru First plan?

    Quote Originally Posted by milooaiss View Post
    hahha..bnayak orang bermiant dengan celcom plan ni. tapi sy rasa line dia mesti jadi lambat sebab terlalu banyak orang guna plan dia
    Celcom dah naik tingkat tower2 nya.. slpas naik tingkat, liputan dan kelajuan jugak akan meningkat. Oleh itu, xyah risau akan kejejasan liputan dan kelajuan Celcom.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts