+ Reply to Thread
Results 1 to 10 of 10

Thread: Prepaid boleh guna roaming ka?

  1. #1
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Prepaid boleh guna roaming ka?

    kawan2,nak tanya sikit. prepaid boleh guna roaming? sebab bulan depan saya akan pergi melancong dgn kawan saya.
    i nak gunakan roaming tapi tak tahu bolehkah guna pada masa melancong.

  2. #2
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    14
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    tak pasti la. ada sesiapa tahu ka? lewat sikit, i nanti pergi tanya untuk kamu ya.

  3. #3
    Vectorian
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    26
    Thanks
    0
    Thanked 4 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    biar betul ni xpax prepaid ni boleh roaming jugak. kalo ya memang best. kan tiket penerbangan dah makin murah. senang nak lancong mane2 nanti.. trima kasih ye

  4. #4
    Vectorian
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    25
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    prepaid roaming mmg terbaek! tak perlu risau. macam ade pelan roaming tp x pasti...ntah sehari ke ape
    yg pasti ade pelan prepaid pakej2 yg berlainan, seingat sy pakej mcm saiz pakaian =x

  5. #5
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    Quote Originally Posted by fatthippo View Post
    prepaid roaming mmg terbaek! tak perlu risau. macam ade pelan roaming tp x pasti...ntah sehari ke ape
    yg pasti ade pelan prepaid pakej2 yg berlainan, seingat sy pakej mcm saiz pakaian =x
    boleh semakan dgn Xpax centre. mungkin worker sana akan bagi tahu apa2 plan yg ada roaming

  6. #6
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    Quote Originally Posted by melindaapang View Post
    boleh semakan dgn Xpax centre. mungkin worker sana akan bagi tahu apa2 plan yg ada roaming
    terima kasih. tapi saya tak ada masa pergi centre. bahasa ingeris saya tak bagus. tak tahu macam mana cari. siapa boleh cari utk saya.tolong.

  7. #7
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    16
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    prepaid ade roaming? i pernah dengar postpaid ada roaming saja. dulu line saya xpax tp masa tu tak pernah dengar ttg roaming. i ingat lg bila saya walk in kena ketawa sebab ingat prepaid ade kan. jd i mmg marah masa tu tp diterangkan postpaid saja ade

  8. #8
    Member milooaiss's Avatar
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    13
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    Quote Originally Posted by pikochew View Post
    prepaid ade roaming? i pernah dengar postpaid ada roaming saja. dulu line saya xpax tp masa tu tak pernah dengar ttg roaming. i ingat lg bila saya walk in kena ketawa sebab ingat prepaid ade kan. jd i mmg marah masa tu tp diterangkan postpaid saja ade
    X silap I X blh guna roaming... prepaid mau reload baru blh guna...
    nanti balik malaysia phone bill setinggi 1k baru tau...
    I pernah buka sekajap cuba sdh caj rm100++
    I nak cuba shj tapi rasa kena tipu lah...

  9. #9
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    18
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    Quote Originally Posted by pikochew View Post
    prepaid ade roaming? i pernah dengar postpaid ada roaming saja. dulu line saya xpax tp masa tu tak pernah dengar ttg roaming. i ingat lg bila saya walk in kena ketawa sebab ingat prepaid ade kan. jd i mmg marah masa tu tp diterangkan postpaid saja ade
    memang jahat ni org. kita ialah pengguna. tak boleh treat macam ni. macam ni i tahu, prepaid tak ada roaming. terima kasih ya

  10. #10
    Member
    Join Date
    Dec 2013
    Posts
    22
    Thanks
    0
    Thanked 1 Time in 1 Post
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Prepaid boleh guna roaming ka?

    Quote Originally Posted by pikochew View Post
    prepaid ade roaming? i pernah dengar postpaid ada roaming saja. dulu line saya xpax tp masa tu tak pernah dengar ttg roaming. i ingat lg bila saya walk in kena ketawa sebab ingat prepaid ade kan. jd i mmg marah masa tu tp diterangkan postpaid saja ade
    eheh..minta maaf ya. mungkin tak ada tu roaming untuk prepaid. tapi prepaid company mestilah ada roaming secepat mungkin . untuk pengguna prepaid lo

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts