+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: Water Slide Decal

  1. #11
    Palacca's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Asal Kelate ... laa ni duk Batu Caves, Selangor
    Posts
    195
    My Mood
    Yeehaw
    Thanks
    483
    Thanked 270 Times in 119 Posts
    Downloads
    180
    Uploads
    58

    Re: Water Slide Decal

    okey.. sorry... bz.. sgt2 bz... bukan bz ngan kerja shj... bz ngan hal2 laen skali... YB pun x sebizi aku... hahahahaa.

    water slide decal neh konsepnya mcm heat transfer, tp guna air (rendam) sbelum tampal kt apa2 bahan yg kita nk letak itu artwork..
    penah tengok/guna temporary tatoo? biasanya kalau beli chewing gum.. itulah water slide decal.

    aku biasa buat untuk pen atau sovenier, letak dia punya kampeni punya nama (utk order sikit) sebab pad printing kena volume banyak... (guna mesin pad printing)... & decal neh x setahan pad printing.

    material water slide decal neh ada yg utk laserjer & injet (dye ink).. aku x penah try ngan solvent ink. ada yg white base & transparent.
    harga nya dlm RM60~RM70 /paket.. 1 paket ada 10 pcs. kalau beli manyak.. misti dpt murah... pahtu kena beli coating spray skali (mcm clear paint).. rega RM12 hengget.
    hairdryer jgn lupa.. kalau x kena jemur bwh mentari...

    process nya... designkan, printkan, rendamkan, transferkan (gosok pelan2), keringkan, coatingkan, bungkuskan, antarkan... tu jer... semudah meludah atas sampah...

    setakat yg aku tau kt cheras ada jual menda neh, kt kelang ada satu kedai jer.. kt lelaen x penah tanya khabar... biasanya kedai art menda neh xder, kt advanco, kt venus art xder.. aku penah merisik...
    tapi kampeni yg jual brg heat transfer (d.i.y) mesti ada.

    sekian. kalau ada soklan, tanya pakcik gugel atau tanya aku...
    Last edited by Palacca; 03-03-2012 at 05:14 PM.

  2. The Following 5 Users Say Thank You to Palacca For This Useful Post:

    asrie (03-05-2012), fqemo (03-03-2012), hunter1 (02-01-2013), shafique (03-03-2012), vectorism (03-04-2012)

  3. #12
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    227
    Uploads
    408
    Kemah jawape demo

    Sent from my Lancer GT 2.0

  4. #13
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0

    Re: Water Slide Decal

    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    shafique.. ko order je kat palacca.. bagi la komisyen skit.. hehehe
    Memang merancang macam gitu CC

    Quote Originally Posted by Palacca View Post
    okey.. sorry... bz.. sgt2 bz... bukan bz ngan kerja shj... bz ngan hal2 laen skali... YB pun x sebizi aku... hahahahaa.

    water slide decal neh konsepnya mcm heat transfer, tp guna air (rendam) sbelum tampal kt apa2 bahan yg kita nk letak itu artwork..
    penah tengok/guna temporary tatoo? biasanya kalau beli chewing gum.. itulah water slide decal.

    aku biasa buat untuk pen atau sovenier, letak dia punya kampeni punya nama (utk order sikit) sebab pad printing kena volume banyak... (guna mesin pad printing)... & decal neh x setahan pad printing.

    material water slide decal neh ada yg utk laserjer & injet (dye ink).. aku x penah try ngan solvent ink. ada yg white base & transparent.
    harga nya dlm RM60~RM70 /paket.. 1 paket ada 10 pcs. kalau beli manyak.. misti dpt murah... pahtu kena beli coating spray skali (mcm clear paint).. rega RM12 hengget.
    hairdryer jgn lupa.. kalau x kena jemur bwh mentari...

    process nya... designkan, printkan, rendamkan, transferkan (gosok pelan2), keringkan, coatingkan, bungkuskan, antarkan... tu jer... semudah meludah atas sampah...

    setakat yg aku tau kt cheras ada jual menda neh, kt kelang ada satu kedai jer.. kt lelaen x penah tanya khabar... biasanya kedai art menda neh xder, kt advanco, kt venus art xder.. aku penah merisik...
    tapi kampeni yg jual brg heat transfer (d.i.y) mesti ada.

    sekian. kalau ada soklan, tanya pakcik gugel atau tanya aku...
    Incek Palacca kawan saya tue berhajat nak memohon bantuan incek untuk membelikan barang2 yang incek nyatakan di atas. Dia nak buat souvenier tapi dalam volume kecik. Baru nak bermula2. So dia nak try n error. So kami melihat di tempat yang salah ghupanya. Macam mana incek Palacca, buleh tak andai ganggu masa anda?
    Last edited by shafique; 03-04-2012 at 06:45 PM.
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  5. The Following User Says Thank You to shafique For This Useful Post:

    vectorism (03-04-2012)

  6. #14
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39

    Re: Water Slide Decal

    dia pasti akan membantu punya.. Insya Allah...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  7. The Following 2 Users Say Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    Palacca (03-04-2012), shafique (03-04-2012)

  8. #15
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16

    Re: Water Slide Decal

    waa....da ade supplier..
    kasi masuk sni skali la..
    leh offer diskaun kat kite...ye tak?

    aku pun nk try carik gak aa..

    tp klw pakai clear spray tu, bape lame permanent efek die? (tahan lama)

  9. The Following User Says Thank You to asrie For This Useful Post:

    shafique (03-05-2012)

  10. #16
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    10
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,247
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    214
    Uploads
    254

    Re: Water Slide Decal

    Quote Originally Posted by Palacca View Post
    penah tengok/guna temporary tatoo? biasanya kalau beli chewing gum..
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    aku pun nk try carik gak aa..

    tp klw pakai clear spray tu, bape lame permanent efek die? (tahan lama)
    nak wat tatoo ker..?
    .
    | | | |

  11. #17
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16

    Re: Water Slide Decal

    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    nak wat tatoo ker..?
    haha...aku nak tatoo kat helmet kejap..

    ink klw printer bese bleh pkai ke? atau nak kne dye ink jugak?
    (mcm ko buat kad aritu palacca?)

  12. #18
    Just Register
    Join Date
    Jul 2014
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Water Slide Decal

    ni untuk water transfer printing . letak atas air . dalam malaysia memang susah nak jumpa . belah utara ada alor star tapi tak tau area mane . satu lagi di klang le . ada spray activator . kalau nak buat sport rim air brush leceh mahal , tapi kalau guna water transfer mudah gila , lagi cantik dari air brush . yang pasti pembekal di malaysia sangt sangt susah.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts