+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 18 of 18

Thread: namecard..

  1. #11
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    227
    Uploads
    408
    Kalau baru nak menceburi bidang freelance, pandangan peribadi aku baik tak payah, sebab nanti aku sebagai freelancer ni dah takde job.. HAHAHAHAHAHAHAHAHA..

  2. The Following User Says Thank You to fqemo For This Useful Post:

    creativcolor (01-03-2012)

  3. #12
    Member mrsyaz's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    Di atas muka bumi milik Allah s.w.t
    Posts
    21
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    0
    Thanked 22 Times in 4 Posts
    Downloads
    20
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by fqemo View Post
    Kalau baru nak menceburi bidang freelance, pandangan peribadi aku baik tak payah, sebab nanti aku sebagai freelancer ni dah takde job.. HAHAHAHAHAHAHAHAHA..
    hahhahhaa...bukan baru lah fqemo..dont worry k..ema nie amatur lgi..before nie pung mmg byk dh buat freelance.mase dulu2 .projek plg besar pung buat tuk 10 klinik ksihtn kt area selangor , dan untuk uniten 10 thun..tu jelah..skrg nie xder pung..thp kecik2 jek....fqemo dn kwn2 yg lain pastilah lgi hebat2kan dn tahp international..ema nie tahap jaguh kg jerkk..kekekeke..

  4. #13
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    244
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 198 Times in 84 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    44
    Quote Originally Posted by mrsyaz View Post
    Salam.guys..leh tolong ema wat kputusan x..ema ade design name card utk diri sndiri.. ade dua design..tp ia lbh kurg sama jerk....masalah disini adalah..ema dh poning mn satu nak pilih nie.

    1) x psti nak guna bground putih ataw hitam
    2) x pilih lagi nak gune logo yg ade tanda X or icon mouse dgn brush tu..
    3) kaler yg digunakan okey tak..jenis font, susun atur..
    4) x pasti gak nak tulis creD'Xtive D'signz house comm. atau creD'Xtive D'signz sahaja..huhuu...

    byk pulak yg ema nak mintx tolong kan..

    p/s:kira ema nak korg votelah..mana satu g lgi okey ..thnk ye kawan2..
    aku vote untuk design 5 lebih teratur...
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

  5. #14
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by mrsyaz View Post
    hahhahhaa...bukan baru lah fqemo..dont worry k..ema nie amatur lgi..before nie pung mmg byk dh buat freelance.mase dulu2 .projek plg besar pung buat tuk 10 klinik ksihtn kt area selangor , dan untuk uniten 10 thun..tu jelah..skrg nie xder pung..thp kecik2 jek....fqemo dn kwn2 yg lain pastilah lgi hebat2kan dn tahp international..ema nie tahap jaguh kg jerkk..kekekeke..
    saya pun org kampung jekkkk projek freelance saya yang paling besar pun untuk SYMPOSIUM AUDIT & FINANCIAL UNITEN jek...

    Quote Originally Posted by fqemo View Post
    Kalau baru nak menceburi bidang freelance, pandangan peribadi aku baik tak payah, sebab nanti aku sebagai freelancer ni dah takde job.. HAHAHAHAHAHAHAHAHA..
    habis aku ni?? lagi tak dak kerja...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  6. #15
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by mrsyaz View Post
    nak wat spot uv..klu print name card mahal x..ala nie namecard budget murah jerkk..xderlah ema nak wat gempak2.( tp klu wat spot uv pung mmg nice..alahai.)
    ema br nak marketkan diri dn berjinak2 dgn lbh mndlam dlm amik keje2 freelance nie..saje nak test market..huhuhu..
    namecard spot UV bukan mahal pun... murah jeeeeee

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  7. #16
    Vectorian Pencurik_Logo's Avatar
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    25
    Thanks
    1
    Thanked 11 Times in 3 Posts
    Downloads
    43
    Uploads
    1
    pendapat sayer design 9 sebab nampak lebih profesional..

  8. #17
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16

    Re: namecard..

    design 5 tu ok..
    tp klw boleh kecik kan sikit logo tu..

    logo da creative..try ejas masuk kaler logo sume kaler kelabu, bg itam..atau logo kelabu 60%, bg kaler putih atau black 10%..
    dari situ nampak ok atau tak..


    dan lagi satu, klw dah ade font kat dlm logo tu, better yg tulisan branding kat bawah tu tak payah ade...
    klw nak pakai jenis font biasa dan normal..tak perlu besa kecik then byk kaler..

  9. #18
    Member
    Join Date
    Oct 2011
    Posts
    10
    Thanks
    0
    Thanked 3 Times in 2 Posts
    Downloads
    14
    Uploads
    0

    Re: namecard..

    Design 5 ok....

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts