+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9

Thread: Custom Made Paper Box Printing

  1. #1
    Senior Vectorian hunter1's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    79
    Thanks
    105
    Thanked 48 Times in 21 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    4

    Custom Made Paper Box Printing

    Assalamalaikum bro & sis,


    Maaf kalau salah letak post ni...nak tanya siapa boleh buat...... atau tahu mana-mana printer yang boleh buat paper box macam gambar kat bawah....ada prospect client tanya aku....aku lak takde network untuk produk ni....ada sesiapa yang boleh bantu teman tak?

    Click image for larger version

Name:	SNC02179.jpg
Views:	3
Size:	859.6 KB
ID:	663

  2. The Following 3 Users Say Thank You to hunter1 For This Useful Post:

    bakemonster (01-02-2012), fqemo (01-02-2012), Palacca (01-02-2012)

  3. #2
    Palacca's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Asal Kelate ... laa ni duk Batu Caves, Selangor
    Posts
    195
    My Mood
    Yeehaw
    Thanks
    483
    Thanked 270 Times in 119 Posts
    Downloads
    223
    Uploads
    58
    fqemo boleh...

  4. The Following 2 Users Say Thank You to Palacca For This Useful Post:

    bakemonster (01-02-2012), hunter1 (01-02-2012)

  5. #3
    Senior Vectorian hunter1's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    79
    Thanks
    105
    Thanked 48 Times in 21 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    4
    boleh buat x fqemo?....boleh quote harga kat aku...200 unit..

  6. #4
    Palacca's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Asal Kelate ... laa ni duk Batu Caves, Selangor
    Posts
    195
    My Mood
    Yeehaw
    Thanks
    483
    Thanked 270 Times in 119 Posts
    Downloads
    223
    Uploads
    58
    200... biasanya akan jd mahal...

    sebab...

    1. nk cover rege blok diecut... (2 blok) ... RM150 ~ RM250 X 2... pahtu bahagi 200.. secara kasar dh jd RM2 hengget satu...

    2. printing biasanya kene charge by 500 pcs / 1000 pcs... kalau jalan GTO. A4 kene wat 2 up... blakang kena print solid black.
    plate kena ada 3 keping... kos plate bwh RM20... aku rasa printing kos RM20++ utk 1 plate.. gold mungkin mahal sikit... secara kasar dh jd RM1 hengget satu...

    3. belum masuk finishing job... lipat jd kotak, pahtu tmpal clear plastic... 50sen ~ RM1 skpg upah... rege plastic RM1 (aku x pasti)

    ... approximately ... dh jd RM5 hengget per pcs... kalau wat 200pcs,

    itu yg aku rasa la... mungkin org laen ada best solution...

    ... size siap? blkg ada printing x?,

  7. The Following 4 Users Say Thank You to Palacca For This Useful Post:

    bakemonster (01-02-2012), fqemo (01-02-2012), hunter1 (01-02-2012), vectorism (01-02-2012)

  8. #5
    Senior Vectorian hunter1's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    79
    Thanks
    105
    Thanked 48 Times in 21 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    4
    tq Palacca...at least aku ada base untuk letak price pada client tu...belakang hitam kosong je.....boleh tahan jugak harga kotak camni...so berapa kuantiti yang boleh jadikan harga per pc tu reasonable?...

  9. #6
    Palacca's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Asal Kelate ... laa ni duk Batu Caves, Selangor
    Posts
    195
    My Mood
    Yeehaw
    Thanks
    483
    Thanked 270 Times in 119 Posts
    Downloads
    223
    Uploads
    58
    Quote Originally Posted by hunter1 View Post
    tq Palacca...at least aku ada base untuk letak price pada client tu...belakang hitam kosong je.....boleh tahan jugak harga kotak camni...so berapa kuantiti yang boleh jadikan harga per pc tu reasonable?...
    aku biasa ambik order kotak atau benda offset berdiecut... 500pcs minimun.. kalau wat 1k dia jd RM1. (kalau ikut kiraan td.)

    sebenarnya rege blok boleh charge kt kastemer... blok tu dia punya... next batch, blok x charge... jimat untuk dier.

  10. The Following 2 Users Say Thank You to Palacca For This Useful Post:

    fqemo (01-02-2012), hunter1 (01-02-2012)

  11. #7
    Senior Vectorian hunter1's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    79
    Thanks
    105
    Thanked 48 Times in 21 Posts
    Downloads
    19
    Uploads
    4
    Tq bro....kita akan further discuss kalu client tu setuju....aku cuba convince dia untuk buat 1000 pcs...

  12. The Following 2 Users Say Thank You to hunter1 For This Useful Post:

    fqemo (01-02-2012), Palacca (01-02-2012)

  13. #8
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by hunter1 View Post
    tq Palacca...at least aku ada base untuk letak price pada client tu...belakang hitam kosong je.....boleh tahan jugak harga kotak camni...so berapa kuantiti yang boleh jadikan harga per pc tu reasonable?...
    packaging mmg bleh tahan le mahalnye sebab tu kurang org nak ambik 1000pcs... tu kira ok la bleh ambik 500pcs... ada sesetengah ti 5000pcs baru dia nak buat

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  14. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    hunter1 (01-03-2012)

  15. #9
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16

    Re: Custom Made Paper Box Printing

    kotak mmg mahai sket..
    tgk kuantiti ler.. 1k mmg affordable utk tempahan..
    klw dlm ratusan try ejas smpai 500pcs..

    klw network aku, diorg kire skali ngan work force utk pelipat, gam transparent tu..
    network aku ade kat area taman connaught..kedai melayu..
    aku selalu tanye die je..

  16. The Following User Says Thank You to asrie For This Useful Post:

    hunter1 (02-05-2012)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts