+ Reply to Thread
Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 55

Thread: Kelab Android Vectorise.net

  1. #1
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0

    Kelab Android Vectorise.net

    Kelab Android Vectorise.net



    Salam sejahtera semua. Di sini saya nak kumpulkan semua pengguna Android di Vectorise.net. Ini selaras dengan lambahan dengan lambakan telefon yang dijanakan Android di pasaran dengan harga mampu milik.

    Tujuan kelab Android Vectorise.net adalah untuk berkongsi ilmu dan pendapat mengenai telefon kita yang dikuasakan oleh Android. Kita boleh membincangkan masalah yang dihadapi, rom, harga telefon, perisian dan bermacam lagi aspek yang berkaitan.

    Bersama kita mengukuhkan ukhwah disamping menambahkan ilmu yang sedia ada di laman Vectorise.net

    Jom sertai senarai pengguna Android dengan copy format di bawah:

    Code:
    [b]Username - Telco - Model Telefon[b]
    Contoh: shafique - Celcom/Salamfone - Samsung Google Nexus S

    Nama anda akan saya listkan di dalam post di bawah.

    Sekian.
    __________________________________________________ __________________________________________________ ________

    Peralatan untuk flash dan backup

    Backup Partition EFS
    EFS Backup & Restore: Sebelom korang flash kernel lain better backup dulu korang punya EFS yang mana menyimpan IMEI dan lain-lain maklumat asas telefon anda. Sebab ada rom/kernel bila flash akan rosakkan partition EFS nie. [Multi Platform]


    ROM Manager
    ROM Manager: Yang nie adalah untuk ROOTED phone dan digunakan untuk flash rom/kernel dan lain-lain file yang memerlukan teknik flash. Flash recovery pon guna nie gak most of time

    *untuk pengguna Samsung Galaxy Ace : ROM Manager tidak menyokong phone anda. Jangan sesekali cuba untuk install pada Ace anda atau anda akan mengalami 'HARD BRICK' dimana anda perlu mengantar Ace kesayangan anda ke pusat servis untuk dibaikpulih. kemungkinan untuk pulih = 50/50..
    Last edited by bakemonster; 01-02-2012 at 12:36 PM. Reason: alert for SGA Users
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  2. The Following 2 Users Say Thank You to shafique For This Useful Post:

    Ataei (06-21-2012), vectorism (11-13-2011)

  3. #2
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Ahli Kelab Android Vectorise.net 1. shafique - Celcom/Salamfone - Samsung Google Nexus S 3. Bakemonster - Maxis Hotlink & Celcom Exec 50 - Sony Ericsson Xperia GT-S5830 ( Custom rom Gingercruzt V2.1(sonygen) ) 4. acapdesouza - celcom-xperia x8
    Last edited by creativcolor; 02-29-2012 at 07:14 AM.
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  4. The Following User Says Thank You to shafique For This Useful Post:

    vectorism (11-13-2011)

  5. #3
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    ape yg best END-DROID? XD
    aku terpenah nak beli x8 atau x10 sony..
    tp mcm tak best plak..

    bek angkat iphone 3g atau 3gs range rege rm800 atas..
    any sejessyen?

  6. #4
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    asrie dari kaca mata saya saya pikirkan bajet dan kebolehan modified serta eksperimen. Kalo ada duit memang saya pon angkat ipong tapi bajet sangat kritikal sebab Iphone kat market yang saya ada cuma Idonthaveenoughmoney. Saya cuma dari sudut teknikal jer. Mcm kebolehan custom rom. Sebab suka eksperimen. Plus market dia banyak freeware dan saya dah lama sangat bercinta dengan Symbian.

    Asrie kalo bajet on kasik rembat Iphone!
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  7. #5
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    creativcolor - DiGi Broadband - Huawei Ideos S7

    wahhh best la.. dah ada kelab android plak... huhu!! bleh la ajar aku yg bute android ni...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  8. #6
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    aku pong bute END-droid ni..XD
    tak reti aku...haish~

    insyaallah, klw asb aku ade lebih, leh membeli ipong 3gs atau 3g..
    tp setau aku, ipong kne jailbreak amendentah, sbb malaysia nye sistem formasi 4-5-1..XD

  9. #7
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    @Asrie: Nak menyimpang sket dari main topic. Jailbreak nie bermakna kita hack iphone kita dan kita membuang semua limitation yang steve job botak tue buat dalam iphone. Tahukah Asrie yang iphone stended sangat kedekut tak boleh tukar theme dan lain2. Sebab limitation yang steve job botak tue buat sebenarnya tak masuk akal. Dengan jailbreak boleh kita kita buang sekatan yang sedia ada so kita leh install n buat macam2.

    Benda yang tak der dalam iphone yang dara: Multitasking dengan hensem, function suis on off yang sangat kewl, theme yang cun dan lockscreen yang macho serta lain2. Lagi satu dia ada Cydia. Apple App Store pirate punya tapi sangat terbaik menatam Cydia nie. Seyes kewl sebab software yang ada dalam Cydia tak mungkin dok dalam list Apple App Store.

    @CC: Saya pon tak berapa pandai bab Android nie tapi kita share2 lah info sesama
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  10. The Following 2 Users Say Thank You to shafique For This Useful Post:

    asrie (11-22-2011), vectorism (11-23-2011)

  11. #8
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    45
    Uploads
    117
    Bakemonster - Maxis Hotlink & Celcom Exec 50 - Samsumg Galaxy Ace GT-S5830+InfinityV2 ROM by nims11 )







    DNA henset aku telah ditukar..

    Update : aku baru upgrade ke Gingercrust v2.2
    update : aku upgrade lagi ke Gingercrust v2.3 and its very fast too..
    update: aku upgrade ke infinityV2 Rom by nims11
    Last edited by bakemonster; 01-22-2012 at 06:56 PM.
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

  12. The Following 3 Users Say Thank You to bakemonster For This Useful Post:

    Ataei (06-21-2012), shafique (11-23-2011), vectorism (02-20-2012)

  13. #9
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    ape jadah ni....T-T

    huhuh...tu la pasal aku pening ngan it ni..huhuh...
    bek wat idea je..

  14. #10
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    45
    Uploads
    117
    Tu yang best, walaupon manufacturer dia Sony Ericsson, tapi Brand samsung..
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts