+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16

Thread: Basic Photography - 7th Edition

  1. #11
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    10
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,247
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    214
    Uploads
    254
    Quote Originally Posted by bakemonster View Post
    err.. kalo shot/snap button dah tak berfungsi, dslr tu nak watper? takkan campak lombong kot?? ke kena tukar apa yang patut?? tukar sensor dia ke? ke nak kena hantar kedai untuk set balik shuttercount tu? ke camne? ke?
    hahaha campak lombong laa..
    shot/snap button dah tak berfungsi maksud dia shutter system dia dah dead laa.. tamat riwayat laa tu..
    tapi setau aku laa.. shutter ni boleh diganti kene gi service centre.. tapi jarang lak dengar org gi tukar shutter baru.. slalunyer beli baru jerk.. mungkin harga sama gak macam beli camera baru kot.. ntah.. aku bukan fotografer so kene refer ngan pro fotografer laa.. (blom ada lg mmber fotografer yg aktif kat sini..)

    Quote Originally Posted by bakemonster View Post
    whoaa.. kalo camni, nak kena beli compact la satu wat untuk cari angle n apa2 yang patot..
    sumer camera pon pakai shutter mechanism.. so akan kong gak nnt.. sama mcm kete gak.. mahal ke murah / proton ker fereri ker.. kete tu tetap pakai engine / gear box & tetap akan out gak.. huhuhu.. (skadar info yg aku tau skit2 jerk)

    cube usha2 citer diorg pasal shutter death

  2. The Following User Says Thank You to vectorism For This Useful Post:

    bakemonster (03-22-2011)

  3. #12
    bakemonster's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tanjong Malim
    Posts
    241
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    312
    Thanked 168 Times in 83 Posts
    Downloads
    22
    Uploads
    117
    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    hahaha campak lombong laa..
    shot/snap button dah tak berfungsi maksud dia shutter system dia dah dead laa.. tamat riwayat laa tu..
    tapi setau aku laa.. shutter ni boleh diganti kene gi service centre.. tapi jarang lak dengar org gi tukar shutter baru.. slalunyer beli baru jerk.. mungkin harga sama gak macam beli camera baru kot.. ntah.. aku bukan fotografer so kene refer ngan pro fotografer laa.. (blom ada lg mmber fotografer yg aktif kat sini..)

    sumer camera pon pakai shutter mechanism.. so akan kong gak nnt.. sama mcm kete gak.. mahal ke murah / proton ker fereri ker.. kete tu tetap pakai engine / gear box & tetap akan out gak.. huhuhu.. (skadar info yg aku tau skit2 jerk)

    cube usha2 citer diorg pasal shutter death
    oh, maknanya tak kira la camera atau apa-apa electronic device, semua ada life span sendiri, cuma slr kita leh agak masa tu, tapi kalau guna semipro & pro DSLR, rasanya tak rugi tukar sensor tu balik kan? cuma better dapatkan yang baru sebab teknologi baru.. kan?
    Founder of Pengata Berkata Kata blog
    Refining With Training

  4. #13
    Just Register
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    4
    Thanks
    0
    Thanked 2 Times in 1 Post
    Downloads
    93
    Uploads
    7
    vectorism - betul tu... Sc kira mcm milleage juga... ambil gambar yg perlu shj.. nak ambil yg lain boleh terpulang pada individu masing2
    bakemonster - ada rezeki kumpul duit banyak sikit beli Dslr yg modelnyer 1 angka atau 2 angka (alang2 beli biar puas hati) dan jgn lupa beli flash sekali

  5. #14
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    85
    Uploads
    16
    sebegitu pulak? so kemere dslr skang still ade lagi ke sc tu?

  6. #15
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    New Link, New Edition:


    Code:
    http://www.mediafire.com/?icllzcftfm06ynf
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

  7. The Following User Says Thank You to shafique For This Useful Post:

    vectorism (09-01-2011)

  8. #16
    Senior Vectorian shafique's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    localhost
    Posts
    143
    My Mood
    Happy
    Thanks
    111
    Thanked 50 Times in 35 Posts
    Downloads
    6
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    sebegitu pulak? so kemere dslr skang still ade lagi ke sc tu?
    Sobab tue kamera walau pon besh jual sekenhen harga tak munasabah sket. Tengok2 SC dah ratusan ribu. Mcm keta mileage tinggi, harga lg drop or tak laku.
    My Digital Space: Newbie Blog | Newbie Flickr
    Nexus S is running stock Ice Cream Sandwich 4.0.3.

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts