+ Reply to Thread
Results 1 to 8 of 8

Thread: software open file vector

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    8
    Thanks
    0
    Thanked 11 Times in 2 Posts
    Downloads
    1
    Uploads
    0

    software open file vector

    salam.. ada tak software untk preview file ai.. selain Adobe Bridge.. kalau ada link nak download pon bagus....

  2. #2
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    111
    Uploads
    16

  3. The Following 2 Users Say Thank You to asrie For This Useful Post:

    creativcolor (07-12-2011), vectorism (07-11-2011)

  4. #3
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    19
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,252
    Thanked 1,020 Times in 381 Posts
    Downloads
    290
    Uploads
    357
    Quote Originally Posted by art_gak View Post
    software untk preview file ai.. selain Adobe Bridge..
    satu cara lg, kalo stakat nak PREVIEW aku pakai 'Open With Adobe Reader' jer..
    (tp bergantung pada file ai tu sendri sama ada designer yg save file ai tu ada tick option - 'Create PDF Compatible File' atau tak..)
    p/s: kbnykan ai file dari vectorise PDF compatible

    http://get.adobe.com/reader/

  5. The Following User Says Thank You to vectorism For This Useful Post:

    asrie (07-15-2011)

  6. #4
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    111
    Uploads
    16
    yesza...nak lagi snang, bukak je file ai tu...
    hehe

  7. #5
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    39
    macam aku plak aku tak pakai bridge sebab berat.. so masa aku buka file ai tu aku export ke jpeg dengan nama file yg sama.. so bila kita masuk explorer ada la preview kalau kita view as large icon.. ada satu file thumbnail satu lagi ai tapi guna nama sama.. so kita tahu la thumbnail tu untuk file ai yang mana... ramai yg buat macam ni jek...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  8. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    asks (07-15-2011)

  9. #6
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    19
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,252
    Thanked 1,020 Times in 381 Posts
    Downloads
    290
    Uploads
    357
    ada 1 plugin boleh tukar icon ai file jd thumbnail dlm window explorer..
    tak ingat plak apa nama try search illustrator thumbnail

    p/s: dulu seblom adobe beralih kpd CS version - version 10 & seblomnya, file ai yg disaved boleh preview thumbnail.. tp sejak kluar CS (v.11) - CS5 (v.15) dah tadak thumbnail preview..

  10. #7
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    243
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 199 Times in 85 Posts
    Downloads
    71
    Uploads
    44
    tapi kalau pakai OS Mac boleh je quick look preview...
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

  11. #8
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    tapi kalau pakai OS Mac boleh je quick look preview...
    biasa la.. org ada pc canggih... hehehe kita bese bese jek..

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts