+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: How To Upload in Vectorise Forum

  1. #1
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    10
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,247
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    214
    Uploads
    254

    Lightbulb How To Upload in Vectorise Forum

    Untuk share koleksi vector file/logo anda ke dalam V.Forum ini, sila ke page Downloads.

    1. Klik menu button 'Downloads' (untuk masuk ke page Download)
    2. Klik submenu 'Add File' (untuk masuk ke page Add File)
    note: sekiranya image di atas atau submenu link tidak kelihatan, bermakna anda kene Log-In / Register dulu.

    Dalam page Add File


    1. Namakan file yg nak di upload
    2. Masukkan username anda sebagai Author
    3. Sedikit info berkaitan file/logo tersebut, official website, etc. (sekiranya perlu)
    4. Pilih Category bersesuaian
    5. Browse file/logo anda (dari pc)
      atau Link to a File (utk sumber dari website luar)
    6. Klik button Add File utk proceed
    -----------------------------

    Sekiranya anda nak share ke dalam Vectorise Logo:

    kalau masih ada yang tak faham, sila laa bertanya.. kami sedia membantu
    terima kasih..

  2. The Following 5 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    3apak (06-01-2011), asrie (07-29-2011), fqemo (06-01-2011), KuRtAzuandy (06-01-2011), penanot (06-19-2011)

  3. #2
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    371
    My Mood
    Sick
    Thanks
    784
    Thanked 342 Times in 183 Posts
    Downloads
    227
    Uploads
    408
    aku tak faham camne nk upload image skali.. sebab selama ni aku guna [img]linkapekejadah[/img]

  4. #3
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 690 Times in 255 Posts
    Downloads
    26
    Uploads
    15
    Quote Originally Posted by fqemo View Post
    aku tak faham camne nk upload image skali.. sebab selama ni aku guna [img]linkapekejadah[/img]
    betul la tuh...

  5. #4
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Thanks
    12
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    3
    Dah login tapi tak jumpa pun add file tu... Tak blh share la kot?

  6. #5
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    10
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,247
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    214
    Uploads
    254
    sila klik button 'Downloads' dulu baru nampak button 'Add File'

  7. #6
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Thanks
    12
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    3
    dah klik... tapi mcm ni saja rupa dia....
    19-6-2011 9-30-46 AM.jpg

  8. #7
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    10
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,247
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    214
    Uploads
    254
    ooh ok baru prasan Add File hanya dlm mode admin / develpr & mod.. haha..
    memandangkan tuan Developer kita sdg bercuti.. kita tggu Dev. kita open to public..

    (smbil aku try godek2 mana yg boleh) harap jgn putus asa..
    tq

    p/s: trima kasih 4 the screenshot preview..

  9. #8
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Thanks
    12
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    3
    ok noted... thanks for the real information. kekekeke

  10. #9
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 690 Times in 255 Posts
    Downloads
    26
    Uploads
    15
    dah penanot.... dah bleh uploadkan... selamat mencoba...

  11. The Following 2 Users Say Thank You to KuRtAzuandy For This Useful Post:

    penanot (06-19-2011), vectorism (06-19-2011)

  12. #10
    Member
    Join Date
    Jun 2011
    Posts
    14
    Thanks
    12
    Thanked 6 Times in 4 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    3
    Wokeh... Selamat mencuba kepada diri sendiri... hahaha

    yes! sudah berjaya...
    Last edited by penanot; 06-19-2011 at 10:30 PM. Reason: baru blh upload!

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts