+ Reply to Thread
Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 21 to 30 of 55

Thread: Printing Machines - Offset

  1. #21
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    2 mesin yang aku penah jalan sebelum berjinak jinak nak jadi designer.. tapi still newbie dalam design.. hehe..
    1. Gestener
    2. Heidelberg Platen

    Model : Heidelberg Platen
    Size : 13.375″ x 18.125″
    Type : 1 color
    Print : numbering, perforation, stamping



    Kalau sapa sapa yang berminat pasal machine offset atau digital bley pegi kat sini.

    IPMEX MALAYSIA 2011
    Show Period : 4 - 7 August 2011
    Venue : Putra World Trade Centre, Kuala Lumpur, Malaysia

    Sini ada byk info pasal machine offset ngan digital.. tak rugi kalau pegi.. bley kenal machine baru.. offset, digital. silkscreen, sume ada.. sambil sambil leh kenal dengan supplier baru.. ada lagi dua hari.. meh ramai ramai pegi sana.. hehe..

  2. The Following 3 Users Say Thank You to nantero For This Useful Post:

    creativcolor (08-06-2011), fqemo (08-06-2011), vectorism (08-05-2011)

  3. #22
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    lupa nak bagi link pasal event tu.. masuk sini kalau nak tau lebih lanjut..

    http://www.ipmex.com/

  4. #23
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    19
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,252
    Thanked 1,020 Times in 381 Posts
    Downloads
    287
    Uploads
    357
    Quote Originally Posted by nantero View Post
    2 mesin yang aku penah jalan sebelum berjinak jinak nak jadi designer.. tapi still newbie dalam design.. hehe..
    1. Gestener
    2. Heidelberg Platen
    jln machine area mana nantero..? sendri punyer ker bukan..?

  5. #24
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    company tu dulu area gombak.. bukan sendiri punya.. makan gaji je masa tu.. hehe.. tau la sket sket pasal machine printing ni.. cuma tak sempat nak belajar machine lagi besar ..

  6. #25
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    19
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,252
    Thanked 1,020 Times in 381 Posts
    Downloads
    287
    Uploads
    357
    Quote Originally Posted by nantero View Post
    company tu dulu area gombak..
    gombak bt caves kaa..?

  7. #26
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    bukan.. area batu 6.. skang dah tutup dah..
    buat printing gak ke vectorism ?

  8. #27
    fqemo's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Selangor, Selangor, Malaysia, Malaysia
    Posts
    369
    My Mood
    Sick
    Thanks
    783
    Thanked 341 Times in 182 Posts
    Downloads
    337
    Uploads
    543
    Quote Originally Posted by nantero View Post
    bukan.. area batu 6.. skang dah tutup dah..
    buat printing gak ke vectorism ?
    Vectorism a.k.a TT (Tuan Tanah) bukan setakat printing je die buat.. Cendol pulut pun die ade jual gak..

  9. The Following User Says Thank You to fqemo For This Useful Post:

    vectorism (08-07-2011)

  10. #28
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    pergh !! sapu bersih sdn bhd nyer biz. haha..

  11. #29
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    55
    Uploads
    39
    asal barang jadi duit semua dia buattt

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  12. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    vectorism (08-07-2011)

  13. #30
    Vectorian nantero's Avatar
    Join Date
    Aug 2011
    Location
    Gombak
    Posts
    33
    Thanks
    46
    Thanked 18 Times in 10 Posts
    Downloads
    40
    Uploads
    0
    Sajer buat penambahan sket..

    Paper cutting machine

    Model : MOHR Polar Guillotine
    Size : Max paper size = A2



    Mesin cutter sume org tau kot apa fungsi dia.. biasa digunakan untuk potong kertas dan buat finishing (trim).
    Mesin ni ada byk model dan saiz.. salah satu brand yang selalu company printing pakai ialah brand 'polar'
    Harga mesin cutter ni lak ada byk kategori.. kalau lagi canggih mesin cutter tu lagi mahal harga dia...

  14. The Following 2 Users Say Thank You to nantero For This Useful Post:

    fqemo (08-07-2011), vectorism (08-07-2011)

+ Reply to Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts