+ Reply to Thread
Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 17 of 17

Thread: Hosting

  1. #11
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    23
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,258
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    247
    Uploads
    323
    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    insyaallah bulan depan kalau budget cukup aku nak apply untuk basic hosting servis lah.. tolong infokan skit server ni support script apa.. ASP ke PHP ada fantastico ke tak or lain2 info yg perlu diketahui sebelum membeli...
    kbnyakan script support.. utk statik / dynamic web, CMS, blog, ecommerce, gallery, forum, ajax, blablabla..
    dulu fantastico tp skg dah upgrade pkai softaculous - much better than fantastico..

    pakej yg ditawarkan ni tak termasuk cpanel laa (sebab softaculous dlm cpanel - vectorise.net yg control).. semua up to date punya features ada dont worry.. cuma disk space & bandwith saja di'limitkan utk anda (spt yg ditawarkan).. download & upload guna FTP account.. kalo nak wordpress / joomla akan diinstallkan juga..
    thanks

  2. The Following User Says Thank You to vectorism For This Useful Post:

    KuRtAzuandy (05-18-2011)

  3. #12
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    oooo...joomla aku pnah dgar dan bukak kejap...
    tapi klw de mase, sape nak ngajo mende ni? T-T

  4. #13
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    bleh tanya kat pakcik kami.. En.Google.. hehehe

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  5. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    asrie (06-10-2011)

  6. #14
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    kool...tgh pikir nak wat web site ni...
    hmmm...leh rekemen sape2 yg power bab mereka bentuk web ni? n bape cas beliau?

    leh pm aku...

  7. #15
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    asrie.. bleh tgk quotation aku untuk website kat sini.. http://creativcolor.blogspot.com/p/k...e-blogger.html

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  8. The Following User Says Thank You to creativcolor For This Useful Post:

    asrie (06-13-2011)

  9. #16
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    style....

  10. #17
    Junior Member
    Join Date
    Nov 2014
    Posts
    5
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Downloads
    0
    Uploads
    0

    Re: Hosting

    RM9.90 for .MY domain. Murah kah????

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts