+ Reply to Thread
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 17

Thread: Hosting

  1. #1
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 690 Times in 255 Posts
    Downloads
    27
    Uploads
    15

    Hosting

    Kepada member member yang nak sewa hosting dengan vectorise.net boleh menghubungi saya atau vectorism (TT)

    Untuk Permulaan 3 pakej disediakan

    Mini

    Domain Hosted = 1Disk
    Space = 1GB
    Monthly Data Transfers = 1GB
    MySQL Databases = 1
    Email Accounts = 1
    FTP = 1
    Price = 1 tahun RM 22 | 2 tahun RM 32 | 3 tahun RM 43

    Basic

    Domain Hosted = 1
    Disk Space = 1GB
    Monthly Data Transfers = 10GB
    MySQL Databases = 3
    Email Accounts = 5
    FTP = 1
    Price = 1 tahun RM 32 | 2 tahun RM 49 | 3 tahun RM 65

    Budget

    Domain Hosted = 1
    Disk Space = 2GB
    Monthly Data Transfers = 20GB
    MySQL Databases = 5
    Email Accounts = 10
    FTP = 1Price = 1 tahun RM 43 | 2 tahun RM 65 | 3 tahun RM 86


    Terma & Syarat
    • Pendaftaran nama domain tidak termasuk dalam pakej.
    • Urusniaga dalam RM sahaja secara Bank In/ Transfer
    Untuk Domain Sama ada anda boleh menggunakan
    • Domain anda sendiri atau
    • Free subdomain - http://vectorise.net/namaanda/syarikat
    Berminat? PM me or TT.. or email to us...dengan Title : Web Hosting
    Last edited by KuRtAzuandy; 02-10-2011 at 12:21 PM.

  2. The Following 4 Users Say Thank You to KuRtAzuandy For This Useful Post:

    asrie (02-11-2011), creativcolor (05-16-2011), fqemo (02-10-2011), vectorism (02-11-2011)

  3. #2
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    aku tak paham pasal web mende2 ni....mungkin ade contoh satu due ke dlm jpeg? T-T

  4. #3
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    23
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,258
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    250
    Uploads
    326
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    aku tak paham pasal web mende2 ni....mungkin ade contoh satu due ke dlm jpeg? T-T
    hahaha jpg ape lak.. web hosting laa.. sape2 yg nak beli hosting utk buat website sendiri, kami bg servis hosting spt di atas tu.. utk:
    • personal / company website
    • paid hosting blog (guna domain sendiri cth. - blogengkau.com , asrie.com , asriehensem.net)
    website vectorise ni pakai unlimited hosting, so sapa2 berminat nak sewa space hosting (bnyk space lg under server kami) leh laa apply ke KuRtAzuandy azuandy@vectorise.net

    harga tawaran tu kire cukup murah dah tu..

  5. The Following 2 Users Say Thank You to vectorism For This Useful Post:

    fqemo (02-12-2011), KuRtAzuandy (02-12-2011)

  6. #4
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    takde pun plan unlimited disk space?

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  7. #5
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 690 Times in 255 Posts
    Downloads
    27
    Uploads
    15
    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    takde pun plan unlimited disk space?
    huhuhu... tunggu TT wat server room.... skang neh ngah lukis plan sever room... tak siap lagi.... huhuhu

  8. #6
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    server simpan mana?? msc putrajaya ka??

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  9. #7
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    Quote Originally Posted by vectorism View Post
    hahaha jpg ape lak.. web hosting laa.. sape2 yg nak beli hosting utk buat website sendiri, kami bg servis hosting spt di atas tu.. utk:
    • personal / company website
    • paid hosting blog (guna domain sendiri cth. - blogengkau.com , asrie.com , asriehensem.net)
    website vectorise ni pakai unlimited hosting, so sapa2 berminat nak sewa space hosting (bnyk space lg under server kami) leh laa apply ke KuRtAzuandy azuandy@vectorise.net

    harga tawaran tu kire cukup murah dah tu..
    mcm tau je aku nak buat web aku pakai asriehensem.net...hahahahaa....
    aku siyes tak reti mende2 command mende ni...
    sbb aku bukan pure graphic artist...aku industrial designer...T-T

  10. #8
    KuRtAzuandy's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    SeattleWangsa
    Posts
    0
    My Mood
    Crappy
    Thanks
    308
    Thanked 690 Times in 255 Posts
    Downloads
    27
    Uploads
    15
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    mcm tau je aku nak buat web aku pakai asriehensem.net...hahahahaa....
    aku siyes tak reti mende2 command mende ni...
    sbb aku bukan pure graphic artist...aku industrial designer...T-T
    asriehensem.net <-- dah check... tak available due to word abuse hahahaha... yang available asrieTAKhensem.net <--- yang neh ade lagi.... amacam.... mau try hahahaa.. ko wat pakai html aje... senang.... byk application kat net neh... cari kat cikgu aku a.k.a Google huhuhuhu
    Last edited by KuRtAzuandy; 02-16-2011 at 03:54 PM.

  11. The Following 2 Users Say Thank You to KuRtAzuandy For This Useful Post:

    asrie (05-19-2011), vectorism (02-17-2011)

  12. #9
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    23
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,258
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    250
    Uploads
    326
    Quote Originally Posted by asrie View Post
    aku siyes tak reti mende2 command mende ni...
    sbb aku bukan pure graphic artist...aku industrial designer...T-T
    aku dolu2 pon camtu gak.. pebenda pon tatau..
    sbb aku dulu pon bukan pure grafik artis.. huhu..

  13. #10
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    insyaallah bulan depan kalau budget cukup aku nak apply untuk basic hosting servis lah.. tolong infokan skit server ni support script apa.. ASP ke PHP ada fantastico ke tak or lain2 info yg perlu diketahui sebelum membeli...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts