+ Reply to Thread
Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 28 of 28

Thread: Digital printing baju

  1. #21
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    http://printteeshirt.blogspot.com/20...-printing.html

    ni aku jumpa satu printer kat Shah Alam. Boleh check dlm sini price, jenis material yg bleh di DTG kan, etc....check la sendiri. Maknanya, kat KL ni ada lah jugak.
    tapi dari sini, mesin DTG ni diorang kata mahal gila, cuma tak state berapa duit aja.

    sekian, terima kasih.

  2. The Following 3 Users Say Thank You to BloodStains For This Useful Post:

    creativcolor (01-17-2011), nantero (08-05-2011), vectorism (01-18-2011)

  3. #22
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    http://www.randasia.com.my/digital_printing_viper.html

    ni pulak local malaysian DTG printer supplier. kalau ada sesapa mau call survey price machine, maintenance, production cost, viability of long term ROI, boleh le contact dari webbie ni.

    Sekian, Terima Kasih

  4. The Following 3 Users Say Thank You to BloodStains For This Useful Post:

    creativcolor (01-17-2011), nantero (08-05-2011), vectorism (01-18-2011)

  5. #23
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    "DTG memang mahal..dah tanya dah dia kata mesin K3 dia herge RM 108K..mahal gila..tp pd sape2 nk buat bisnes ni jgn pancit dulu..ada byk lg jenama2 lain yang lg murah..
    aku pernah jumpa satu jenama mesin kat internet tp dah lupa nama sb aku call company ni tanya tahun lepas..harga baru RM 16K utk mesin print tshirt putih shj dan RM 25K untuk mesin print tshirt putih atau hitam..barang dan maintanance senang dapat..tp kualiti tak tau la mcm mn ye.."


    ni aku dpt dr internet gop. komen2 org yg dah survey dlm satu blog

  6. The Following User Says Thank You to BloodStains For This Useful Post:

    vectorism (01-18-2011)

  7. #24
    Senior Vectorian azadz's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    67
    My Mood
    Relaxed
    Thanks
    0
    Thanked 37 Times in 19 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Tq bloodstains....info yang baik.

  8. #25
    Palacca's Avatar
    Join Date
    Nov 2010
    Location
    Asal Kelate ... laa ni duk Batu Caves, Selangor
    Posts
    195
    My Mood
    Yeehaw
    Thanks
    483
    Thanked 270 Times in 119 Posts
    Downloads
    224
    Uploads
    58
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    aku nak print baju round net dalam 20 pcs...sape ade supply...heheheh
    Apak... camna tu? nk baju plain ker? nk siap print?

    p/s: info++++++

  9. #26
    asrie's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    529
    My Mood
    Aggressive
    Thanks
    306
    Thanked 239 Times in 130 Posts
    Downloads
    90
    Uploads
    16
    baguih2 sni yo....jom kumpoi duit...leh wat satu company beso....trus....
    layan..zaaasss......kipidap..

  10. #27
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    haha, kumpul info dulu bro..assimilate pastu kita jual tanah masing2. pastu beli mesin. haha

  11. #28
    Member
    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    12
    Thanks
    0
    Thanked 8 Times in 6 Posts
    Downloads
    26
    Uploads
    0

    Re: Digital printing baju

    yang dtg printer tu, supplier macam annajet, randasia atau brothers .. kebanyakan price diaorang dari 80k ke atas... aku dh email diaorang dulu.. jadi, tinggal satu option je.. modified printer epson pastu bubuh ink dtg.. tgh tahun tadi ada try nak buat, tapi stuck kat roller.. lepas tu nak cari rip software susah gak... kalau 4 color cuma dpt print atas baju putih, kalau ada 6 color dpt adjust buat white based atas baju dan print full color... jadi next year punye project nak convert printer epson r1390 atau r3000 jadi dtg printer... harap2 jadik laa...

  12. The Following User Says Thank You to destera For This Useful Post:

    Palacca (10-25-2012)

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts