+ Reply to Thread
Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Thread: Digital printing baju

  1. #11
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    tu lah tu...mesin kecik sket kalau DTG tapi tak leceh kerja mcm heatpress. ngam la tu kalau ada mesin, bokak kat shopping mall..cun sungguh. design nak susah apa...SEMUA kat sini designer. leh masuk gomen gak..hihihi..

  2. #12
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    Quote Originally Posted by BloodStains View Post
    mmg cun mesin DTG ni..less cost juga dari heatpress. apa kata kalau kita kongsi beli pastu buat bisnes print baju cenggini. asyik media lain jek...tukar layan print garment pun ngam jugak. hehe
    u mean this machine is less than rm4k?? ye ke ni? heatpress pun around 4-5k .. kalau kongsi sorang berapa?? aku nak join jd investor..

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  3. #13
    Senior Vectorian azadz's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    67
    My Mood
    Relaxed
    Thanks
    0
    Thanked 37 Times in 19 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Tq all for reply. Jadi bleh aku rumuskan bahawa kat KL ni tak banyak la yang buat DTG nie? company ni kat KT, dia charge Lebih kurang gitu arhhh RM50+ kalau sehelai. Kalau nak wat sehelai pun boleh. Aku nk agk2 brp charge kat KL, compare ngan KT.

  4. #14
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    244
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 199 Times in 85 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    44
    Quote Originally Posted by azadz View Post
    Tq all for reply. Jadi bleh aku rumuskan bahawa kat KL ni tak banyak la yang buat DTG nie? company ni kat KT, dia charge Lebih kurang gitu arhhh RM50+ kalau sehelai. Kalau nak wat sehelai pun boleh. Aku nk agk2 brp charge kat KL, compare ngan KT.
    mahal gak kos dia.....ermm....KT kat mana
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

  5. #15
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    u mean this machine is less than rm4k?? ye ke ni? heatpress pun around 4-5k .. kalau kongsi sorang berapa?? aku nak join jd investor..
    bukan price machine, cost production. machine price tu tak tau berapa...around 20k kot. sebab A3 laser xerox aku pun dulu dah dekat 15k

  6. #16
    Senior Vectorian azadz's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    67
    My Mood
    Relaxed
    Thanks
    0
    Thanked 37 Times in 19 Posts
    Downloads
    12
    Uploads
    0
    Quote Originally Posted by 3apak View Post
    mahal gak kos dia.....ermm....KT kat mana
    KT kat mydin besar tu.

  7. #17
    creativcolor's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Ipoh > Sungai Siput
    Posts
    685
    My Mood
    Inspired
    Thanks
    510
    Thanked 542 Times in 256 Posts
    Downloads
    46
    Uploads
    39
    owh dekat 20k ke... takut aku dengarr.... mana nak korek duit banyak tu... saya org miskin...

    Graphics | Designs | Prints : http://www.creativcolor.blogspot.com
    :::::::::::::::::::::::::: trying to be helpful & trying to be useful ::::::::::::::::::::::::::

  8. #18
    BloodStains's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kajang, Selangor
    Posts
    107
    My Mood
    Angry
    Thanks
    47
    Thanked 110 Times in 40 Posts
    Downloads
    3
    Uploads
    1
    Quote Originally Posted by creativcolor View Post
    owh dekat 20k ke... takut aku dengarr.... mana nak korek duit banyak tu... saya org miskin...
    cari aja 20000 orang, sorang sengget aja bayar. hehe

  9. #19
    vectorism's Avatar
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    stratosphere
    Posts
    23
    My Mood
    Doh
    Thanks
    1,258
    Thanked 1,021 Times in 383 Posts
    Downloads
    252
    Uploads
    329
    Quote Originally Posted by BloodStains View Post
    cari aja 20000 orang, sorang sengget aja bayar. hehe
    dpt 1 customer cas RM50 / 20000 org share = RM0.0025 sorg

  10. #20
    3apak's Avatar
    Join Date
    Oct 2010
    Location
    Kuala Lumpur, Malaysia, Malaysia
    Posts
    244
    My Mood
    Cheerful
    Thanks
    292
    Thanked 199 Times in 85 Posts
    Downloads
    64
    Uploads
    44
    aku nak print baju round net dalam 20 pcs...sape ade supply...heheheh
    APAK WAS HERE
    ~Sharing is Caring~

+ Reply to Thread

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts